donderdag 21 februari 2013

Recept: Arretjescake


Het is nog steeds koud buiten en het is vakantie; tijd voor het maken van mijn favoriete cake. Arretjescake! Een enorme calorie bom, maar oh zo lekker. Een paar jaar geleden heb ik deze cake leren kennen, ik was meteen verslaafd. Je moet het gewoon proeven! 








Benodigdheden (voor twee cake's):
- Twee pakken meelkoekjes
- 500 gram margarine
- 200 gram cacao
- 4 eieren
- 500 gram suiker
- Twee zakje vanillesuiker (eventueel) 

Werkwijze:























Breek de meelkoekjes in kleine stukjes. 
Je kan ze met de hand breken maar wat wij vaak doen is dit; we doen een deel van de meelkoekjes in een theedoek en kneden dan de theedoek als het ware. Op deze manier breek je sneller de koekjes. Soms zitten er nog wel te grote stukken bij, maar deze kan je gemakkelijk alsnog breken met de hand.






















Klop de eieren door elkaar.
























Roer de koekjes, cacao, suiker en vanillesuiker door elkaar in een grote kom.









































Laat de boter zachtjes smelten in een (schone!) koekenpan.
Wanneer er een laagje gesmolten boter in de pan zit, kan je dit toevoegen aan de kom met de koekjes etc. Roer dit goed door elkaar heen! Ga op deze manier door totdat de boter op is.
(Tip: tijdens het smelten kan je de cakevormen vast invetten!)






















Verdeel het mengsel over de twee (ingevette!) cakevormen (een ronde appeltaart vorm kan ook) en maak de bovenkant plat. Zet de arretjescake hierna een ruime dag in de diepvries.
Mijn ervaring leert dat een halve dag vaak ook al genoeg is.








































Eet smakelijk!


Liefs,
Kim

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er niet zo lekker uit als het af is haha, maar de ingrediƫnten klinken wel lekker dus het is zeker het proberen waard :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er echt zoooooo lekker uit (:

    Ik ga het zeker een keer proberen ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! Ik neem gauw een kijkje op jou blog.