dinsdag 7 mei 2013

Tip: kleingeld sparen
Hallo dames,

wie altijd in geldnood zit is hier vandaag aan het goede adres! Ik heb namelijk een goede tip voor jullie; spaar je kleingeld op. Ik doe dit zelf al jaren en het werkt echt. Je moet natuurlijk wel een beetje geduld hebben ;)Hoe werkt het?
Het is heel simpel, je doet al je kleingeld in een speciale spaarpot. Wat kleingeld is, kun je zelf uitmaken. Ik doe sowieso tot en met 20 cent maar het ligt er een beetje aan hoeveel kleingeld ik in mijn portemonnee heb zitten. Als mijn portemonnee bomvol zit, gaan ook de euromunten erin. Na een tijdje zul je zien dat het al erg opschiet! Wat je niet moet gaan doen is elke week tellen hoeveel je al hebt, want dan schiet het echt niet op. Je kunt beter na een halfjaar kijken hoeveel je al hebt gespaard. 

Wat je ermee gaat doen moet je natuurlijk zelf weten. Je kunt het nemen als 'appeltje voor de  dorst', maar je kan ook ergens voor gaan sparen. Zelf heb ik er een deel van mijn telefoon van betaald. Als je dit serieus wilt gaan doen moet je natuurlijk niet alles met de pin gaan betalen, dan schiet het echt niet op. Hierdoor heeft deze spaartechniek bij mij een hele tijd stil gestaan. Dus betaal jij altijd contant? Dan is dit echt wat voor jou. 
Deze manier van sparen werkt goed omdat je de kleine beetje kleingeld niet mist in je portemonnee, terwijl je na een halfjaar of een jaar toch een heel bedrag bij elkaar hebt gespaard! Ook ben je van je dikke, volle portemonnee af. Dit is niet de manier om te sparen voor bijvoorbeeld een vakantie maar het is wel handig om te sparen voor een telefoon of een nieuw paar schoenen. Handig is om het sowieso bij de bank te storten, zo ben jij van je kleingeld af en je kan het bedrag zo weer van je rekening af pinnen. 

Zelf ben ik er de laatste tijd meer op gaan letten dat ik contant betaal, nu zit er weer een beetje vaart in. Heel soms stop ik er ook wel eens een briefje van vijf in, als ik dit voor mijn rapport heb gekregen oid. Op het moment zit ik op veertig euro, nog niet veel maar in ieder geval iets. Wat ik ermee ga doen, dat weet ik nog niet. Ik ga het denk ik tegen de tijd dat ik op vakantie ga, het op mijn rekening storten. 


De laatste tijd krijg ik veel commentaar van mijn moeder dat ik te veel geld uitgeef aan beauty producten en aan kleren. Op zich heeft ze wel gelijk, mijn geld is elke keer weer op. Maar ik vind de bedragen wel mee vallen.
Q: hoeveel geld geven jullie uit aan kleding en beauty producten per maand?
Kenden jullie deze manier van sparen al?


Liefs,
Kim

4 opmerkingen:

  1. Ik probeer het ook zo vaak mogelijk te doen. Ik krijg kleingeld van mijn ouders om mijn eten mee te betalen, en dan neem ik bv. vaker iets van thuis mee zodat ik het geld uitspaar. Ik heb nu toch al 80€ op een dik half jaar gespaard, haha! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is wel een goede tip! Alleen ging het bij mij altijd op aan broodjes in de kantine. Nu stop ik juist mijn (zwart) verdiende geld in een doosje voor mij vakantie naar Blanes, ik heb nu 80 eurie! Jeej!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Slimme tip! Dit deed ik altijd in mijn studententijd. Ik nam dan contant geld mee om uit te gaan en alles wat ik over had stopte ik in een potje. Als ik dan een maand niet uit kwam had ik altijd nog een extraatje om de laatste week door te komen. Werkt ook met lege flessen of kratjes, haha.

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! Ik neem gauw een kijkje op jou blog.