woensdag 15 mei 2013

Bruin worden doe je zo!

Bikini aan, zonnebrandcrème op en in de zon gaan liggen? Nee. Om mooi bruin te worden gaat er een heel schema aan vooraf. Ik zelf wordt nooit snel bruin maar ik verbrand wel ontzettend snel. Als mijn rode kleur weg is, is er helaas maar weinig bruin voor in de plaats gekomen. Ik ben eens op zoek gegaan naar manieren waardoor ik misschien sneller, beter en mooier bruin wordt. 

Scrubben
Voordat je in de zon gaat moet je eerst je lichaam heel goed scrubben. Dit moet je ongeveer een dag van te voren doen. Het helpt niet alleen om bruiner te worden, het is ook gezonder voor je huid. Door het scrubben verwijder je namelijk de dode huidcellen. De werkzame bestanddelen van crèmes dringen zo beter door tot in je huid, waardoor ze beter hun werk doen. Zonder dode huidcellen word je veel sneller en egaler bruin, ook zal je bruine kleurtje langer te zien blijven. En dat willen we toch! 

De juiste voeding
Echt waar, ook voeding speelt een rol bij het bruin worden van je huid. Het eten van wortels en tomaten schijnt een positieve werking te hebben op het bruin worden van je huid. Dus veel tomaten, tomatensoep, wortels en wortelsap eten en drinken! Daarnaast schijnt ook koper goed te werken.Sporten en reflecteren
Door sporten in de zon word je nog sneller bruin. Als jij een buitensport beoefend, dan heb je dus geluk maar je kan ook zelf een stuk gaan hardlopen. Maar wie heeft er bij 30 graden nou zin om te sporten? Ik niet, in ieder geval. Je kunt als het te warm is ook gewoon een lang stuk gaan lopen. Of nog beter: zwemmen! Door de weerkaatsing van het water word je namelijk nóg sneller bruin. Ook door zand en sneeuw weerkaatst de zon en daarom word je ook een zandstrand of op wintersport snel bruin.

Aftersun en olie
Aftersun werkt niet alleen verkoelend, het zorgt ook dat je kleurtje egaler wordt en je langer bruin blijft. Smeer je na het zonnen dus altijd goed in met aftersun. Bruin worden met olie is een vrij gevaarlijke manier. Olie is namelijk slecht voor je huid en je zult er ook snel door verbranden. Als je hier toch gebruik van maakt let dan goed op je huid en blijf nooit te lang in de zon zitten! Zonkracht
Ongetwijfeld het belangrijkste van snel bruin worden is de kracht van de zon. over het algemeen is de zon het sterkste tussen 11 uur 's ochtends en 5 uur 's middags, hierbij is de zon weer het sterkst tussen 12 en 2 uur. Dit kun je controleren door naar het UV index te kijken op KNMI.nl. Hoe hoger het UV index, hoe sneller je zal verkleuren (en dus ook zal verbranden!). De perfecte UV index is 6. 

Let op: smeer je wel altijd voldoende in en herhaal dit ook. Drink daarnaast ook altijd genoeg water! 


Liefs,
Kim
5 opmerkingen:

 1. Super leuk om te lezen! Sommige dingen wist ik al

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zo iemand die héél moeilijk bruin word dus ik kan wel wat tips gebruiken! Weet je wat ook goed helpt: bootjevaren, want dan zit je ook bij het water(alleen ik verbrand dan wel snel :P)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ik wordt niet erg snel bruin, dus tips zijn altijd welkom.
  Leuke post!
  Liefs,x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om te lezen, goed om te onthouden! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb veel pigment dus ik ben zo bruin maar tips zijn altijd welkom!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! Ik neem gauw een kijkje op jou blog.