woensdag 24 april 2013

Help: luxeprobleem


Lieve dames,

vandaag vraag ik jullie om hulp! Ik heb namelijk een luxe probleem. Voordat ik examens ging doen heb ik met mijn moeder een afspraak gemaakt: als ik het in één keer zou halen, zouden we een weekendje weg gaan naar Londen. Nu het inmiddels al bijna een jaar later is, zijn we echt van plan om te gaan. Maar wat is nu het probleem? Het probleem is dat we natuurlijk niet aan 'Londen' vast zitten, ook al was dat in eerste instantie de eerste keus. We zitten nu te twijfelen tussen Londen, Parijs en Praag. 


In Londen is mijn moeder al eens geweest, voor haar is dit wat minder leuk, maar ik wil er heel graag een keertje naar toe. Londen klinkt gewoon zo heerlijk. De Londen Eye, de Big Ben en natuurlijk de winkels! Het nadeel van Londen is wel dat je eigenlijk moet vliegen (of je maakt een erg lange en daardoor ook dure trein/bus reis) en dit is natuurlijk duurder. Ook moeten wij dan, vanuit Drenthe, heen en terug Schiphol rijden, wat natuurlijk ook niet goedkoop is. Kortom: Londen is vrij duur maar wel ontzettend leuk.

In Parijs zijn we allebei al eens geweest, dit was bijna zeven jaar geleden. Parijs is wel heel gemakkelijk bereikbaar met de trein en dit is ook helemaal niet duur. Parijs is een ontzettend mooie stad, waar ik nog graag eens heen zou willen. In zeven jaar verander je veel en ik weet zeker dat ik nu met veel meer bewondering naar deze stad zal kijken. Daarentegen zijn de overnachtingen (die wij gevonden hebben) wel redelijk duur, ook bijna alles was het betreffende weekend al vol geboekt. Het grootste nadeel aan Parijs vind ik toch wel dat ik er al eens geweest ben, Londen en Praag spreekt mij daarom meer aan. Maar qua reizen en prijzen is dit een goede keus! 

Praag hoor ik steeds vaker. Het moet een erg mooie stad zijn en ik ben heel erg nieuwsgierig geworden naar deze stad. We hebben de voor- en nadelen van Praag nog niet helemaal uitgeplozen, maar voordeel is zeker dat we er beide nog niet geweest zijn. Daarom gaat momenteel onze voorkeur hier ook naar uit, maar zeker weten doen we het niet.. want het is allemaal zo leuk! De tarieven van het reizen, zowel vliegtuig als trein is zeker te doen. De treinreis is dan wel erg lang en mochten we 's nachts gaan reizen, wordt de volgende dag en zware dag. De eventueel lange treinreis is eigenlijk het enige nadeel aan deze stad. 

Het probleem is, dat ik weet dat waar we ook naartoe gaan, we toch wel een super leuk weekend hebben in een mooie stad! Een verkeerde keuze kunnen we dus niet maken.

Hebben jullie ervaring met (één van) deze steden en kunnen jullie mij helpen? 


Liefs,
Kim

12 opmerkingen:

 1. London sowieso!! parijs en london ben ik al beiden geweest, maar ik london al 3 keer want het is mijn favoriete stad! De mensen ,de gebouwen,de sfeer en de winkels zijn top! en je kunt er ook redelijk goedkoop uit eten. Praag ben ik niet geweest maar mijn zusje wel, het is wel heel mooi maar je kunt er niet heel goed winkelen verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben in allemaal nog nooit geweest maar ik zou ook voor london gaan !
  lucky bastard jij :)
  en alvast heel veel succes met je examens en hopen dat je slaagt !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben een paar weken geleden in Parijs geweest, wel leuk opzich. Maar toch, ik weet niet of ik er terug zou wilen! Als ik geslaagd ben ga ik met mijn moeder naar Londen. Supergaaff!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ervaring met alle drie de steden en ik moet zeggen: Londen heeft toch echt mijn hart gestolen. Ik zou het liefst van al ook gewoon in de UK gaan wonen. Ik vond Londen echt de meest gezellige, gastvrije en toffe stad van de drie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Praag lijkt me prachtig, het trekt me heel erg. Parijs vind ik ook geweldig, en eigenlijk london ook. OKE geen nuttige reactie haha! Succes met kiezen en natuurlijk veel plezier!
  Liefs,

  Florien
  www.cestlamode.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga in juni naar Parijs, maar ik zou toch voor Londen gaan, de verhalen die ik heb gehoord van vriendinnen, dan zou ik toch echt daar voor gaan!

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben nog nooit ergenens heen geweest.. Echt jammer! Ik zou er zo graag een keer ergens heen willen!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben alleen in Parijs geweest maar ben daar wel mijn hart verloren.Dus voor mij is het hands down altijd Parijs. Alhoewel ik ook graag nog eens naar Praag en Londen wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou gaan voor Londen! Ik ben er al twee keer geweest en I just can't get enough. Het is een prachtige stad met zo veel te beleven en er is ECHT voor elk wat wils. Je inner fashionista word bevredigd met de gave en talrijke winkeltjes, je inner Jamie Oliver is blij met al dat typisch Engels eten (en tea) dat je eindelijk kunt proeven en je inner nerd ziet allemaal plekken uit Harry Potter terug. Ik zou zeggen: doe Londen. Nothings beats Londen. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Over Praag kan ik niks zeggen, nog nooit geweest.
  Ik ben wel in Parijs (2x) én Londen (3x) geweest.
  Favoriete stad ooit: Londen! Sowieso.
  Kijk, Parijs is prachtig, leuk, mooi, super. Maar Londen is schoner, de mensen zijn aardiger, ik voel me er meer thuis én je kunt er beter shoppen(geloof me!) Zowel de toeristische dingen als de stad zelf (vanuit het oogpunt van de bevolking) is prachtig. Ik ga er misschien dit jaar weer 1 of 2 x heen, en dat zou ik echt niet doen als het me niet aansprak. Ik zou er zo wonen.
  Maar dit is voor iedereen anders natuurlijk :)
  Succes met je keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben zowel in Parijs als Londen geweest en moet zeggen dat dit mijn steden zijn. Ik vind het geweldig daar! Maar als jullie allebei al in Parijs zijn geweest (ook al is het 7 jaar geleden) en het eigenlijk te duur is om naar Londen te gaan zou ik zeggen; ga naar Praag. Je hoort zoveel leuke berichten over die stad en het is weer is wat anders dan de standaard trip zoals Londen of Parijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb ervaring met alledrie de steden, al zijn Londen en Parijs wel wat langer geleden.

  Het ligt er een beetje aan wat je wilt doen: wil je lekker shoppen, cultuursnuiven, eten?

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! Ik neem gauw een kijkje op jou blog.