vrijdag 22 maart 2013

50 tinten grijs - E. L. James

"De wereldwijde literaire erotische sensatie!" vertelt de omslag van het boek mij. Iedereen heeft het over dit boek, over deze serie. Ik was nieuwsgierig! Ik hoorde veel positief maar ook veel negatief commentaar over dit boek. Het zou een geweldig boek zijn waarbij je je helemaal kunt inleven. Maar het zou ook heel slecht geschreven zijn. Nadat ik mijn klasgenootjes had gepeild, die het allemaal positief waren, ben ik eens opzoek gegaan of ik dit boek ook kon downloaden op mijn telefoon. Jahoor, dat kon. Voor tien euro. Dat vond ik dus veel te duur, dan koop ik er liever een in de winkel. Maar, ik kon wel de eerste 2/3 hoofdstukken gratis lezen! Dat heb ik gedaan en ik was overtuigd. Het was zó spannend, ik kon niet stoppen met lezen. Klik op 'meer lezen' om te lezen wat ik wat dit boek vind.

SAMENVATTING
Vijftig tinten grijs is het eerste deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al honderdduizenden vrouwen in vuur en vlam heeft gezet. Vijftig tinten grijs vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt.
Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.


WAT VIND IK?
Helaas ging het niet kunnen stoppen met lezen er bij mij snel af. Misschien is het dan toch slecht geschreven? Daar heb ik geen verstand van. De ontmoetingen tussen Anastasia en Grey bleven spannend, dit vond ik ook leuk om te lezen. Ik was namelijk wel heel nieuwsgierig naar de 'kinky' stukken in dit boek. Zou het echt zo gedetailleerd beschreven worden dan? Ja. Dat wordt het. Maar de stukken daartussen waren best saai, weinig spanning. Nou moet ik ook zeggen dat ik deze vorm van relatie me totaal niet kan voorstellen. Ik zou het niet kunnen hebben om steeds gecommandeerd en gestalkt te worden. Dus deze stukken in het boeken riepen dan ook irritatie bij me op. Ik heb het boek wel uitgelezen, ik was toch benieuwd hoe het verder ging. Maar gevoel van niet kunnen stoppen met lezen ontbrak en dat vond ik jammer, bij de meeste boeken die ik lees heb ik dit namelijk wel heel erg. Ik kan dus niet zeggen dat ik het een waardeloos boek vind, maar ik denk niet dat ik de volgende delen ga kopen. 

Het boek is te koop voor €15,- bij de boekhandel.

Beoordeling: 3,5/5


Hebben jullie dit boek gelezen?

Liefs,
Kim3 opmerkingen:

 1. Ik heb ook een poging gedaan na al de verhalen erover, maar ben op de helft gestopt.. Ik vond het niet spannend genoeg. Ik vind een boek goed, wanneer ik na elk hoofdstuk verder wil lezen omdat ik zo graag wil weten hoe het verder gaat.
  Dat had ik niet bij dit boek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om zo'n review te lezen, ben zelf nog steeds niet aan deze boeken toe gekomen maar blijf eigenlijk wel een beetje benieuwd haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar, de eerste had ik nog vrij vlot uit, maar niet omdat ik hem zo geweldig vond! De 2e ligt al vanaf november op mijn nachtkastje en ik ben nog niet op de helft, haha!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! Ik neem gauw een kijkje op jou blog.