zondag 24 februari 2013

Foto-album Hema

Mijn derde foto-album van de Hema is deze maand binnengekomen. Zo'n twee jaar geleden mocht ik zo'n foto-album maken voor mijn verjaardag. Sinds toen ben ik fan! Fan van foto's was ik sowieso al, ik heb albums vol. Maar online een foto-album maken is wel héél erg leuk! Helaas wel een stukje duurder. Mijn derde album is een klein album geworden, van een weekje Terschelling met de hele familie. 


Zo'n album is niet moeilijk om te maken. Via de site van de Hema kan je het programma downloaden. Je kan zulke albums overigens ook via andere winkels maken, maar ik heb alleen ervaring met de Hema en het bevalt me prima! Als je het programma hebt gedownload kun je aan de slag! Eerst moet je kiezen wat voor album je wilt. Ik heb, omdat het 'maar' een weekje Terschelling was, gekozen voor het kleinste en goedkoopste album. Van dit album is de kaft niet hard. Wel kan je zonder bij te betalen een foto toevoegen op je kaft, leuk! 

Het album is 14.85 bij 10.5 cm, ongeveer zo groot als een normale foto. Ik heb daarom op veel bladzijdes gewoon 1 foto over de hele bladzijde verspreid gedaan. Je kan heel gemakkelijk een foto, tekst en een achtergrond invoegen. Links in beeld kun je een album uitkiezen, uit jou documenten. Je kiest dan dus de map waar jij de foto's in hebt waarvan je het album wilt maken. De tekst kun je invoegen met het knopje 'tekst invoegen'. Je kunt kiezen voor een witte achtergrond, maar je kan ook gaan voor een foto of een plaatje uit het programma. Het programma heeft verschillende thema's waar leuke achtergronden bij zitten.

Dit album is vanaf €9.95. Het album wordt duurder wanneer je extra pagina's toevoegt (prijs hangt af van het soort album), wanneer je hoogglans pagina's wil (prijs per pagina verschilt per album) of als je je album 'liggend' wil hebben.. Hoe leg ik nu uit wat 'liggend' is? Wanneer je een boek op de tafel legt, dan liggen de bladen niet plat, ze maken een boogje (zoals je ook hierboven kan zien) . Wanneer je kiest om je album 'liggend' te hebben, liggen de bladen wel plat. En bij bijna alle albums, behalve deze, is het ook duurder om je eigen foto op de kaft te laten drukken. Dit keer heb ik niks extra's gedaan. Omdat het toch maar een klein album was, wou ik eens kijken of de pagina's zonder hoogglans en 'liggend' ook mooi zijn. En dat zijn ze! De volgende keer ga ik hier gewoon weer voor, ook beter voor mijn portemonnee. 

Een album kiezen:
(ze hebben ook andere producten)

Foto's, tekst en achtergrond invoegen:


Links open je de map met foto'sVaak maak het programma zelf al een indeling van de bladzijde. Niet aanhouden, doen wat je zelf leuk vind! Je kan de foto's zo in deze vakjes slepen.Achtergronden van het programma zelf

Enkele andere opties: Enkele pagina's van mijn album:
Voor- en achterkant, met foto's en titel. In het echt staat de stippellijn er trouwens niet omheen.


Heb jij al eens online zo'n foto-album besteld?
Ik kan het je zeker aanraden!!

Liefs, 
Kim

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg! Ik heb nog nooit zo'n album gemaakt, maar er wel over nagedacht!

  Love,

  Rowan

  www.redreidinghood.com

  Ps: Samen met mijn beste vriendin ben ik een renblog begonnen: www.chicksrunningonkicks.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh hel leuk dat je zo'n album hebt gemaakt, maar het ziet er wel moeilijk te maken uit hihi! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk geschreven!

  Op zoek naar een leuke en originele armband neem dan een kijkje op de Flavoursx Jewels Facebookpagina ennnnn zie je een leuke aarzel niet en reageer. Zo ben jij straks misschien in het bezit van een super originele en mooie armband!
  www.facebook.nl/flavoursx.jewels

  Have Fun,
  Liefs Anne

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! Ik neem gauw een kijkje op jou blog.