dinsdag 15 januari 2013

Waarom jou haar niet goed zit

Kijken jullie wel eens op de site www.vrouwen.nl? Ik wel! 'Over alles wat vrouwen bezig houdt.' Elke dag komen er negen inspirerende artikelen online om te lezen, over van allerlei onderwerpen. Van beauty tot kunst en van mannen tot lifestyle. Veel leuke artikels, ook veel nutteloze artikels. Af en toe neem ik eens een kijkje, zoals vandaag. Ik keek wat rond en ik kwam dit artikel tegen. Voor mijzelf stonden er nog best veel goede tips tussen, dus ik besloot hem met jullie te delen! 

















"Bad hair day? Balen. Je kunt de kans op dramatisch haar verkleinen door een paar aanpassingen te doen in je dagelijkse leven. Kom er achter waarom je haar er niet uit ziet zoals je zou willen..."

"1. Je wast je haar elke dag. Als je je haar te vaak wast droogt het uit. Idealiter was je je haar maar 1 of 2 keer per week. Als je haar snel vet wordt kun je zo nu en dan beter een droogshampoo gebruiken.


2. Knipangst. Je moet om de twee á drie maanden een bezoek brengen aan de kapper. Wanneer je dode puntjes er af geknipt worden zal je haar sneller gaan groeien. Bovendien ziet een kapsel zonder dooie puntjes er ook beter en levendiger uit.



3. Je borstelt je natte haren. Heb je jezelf altijd al afgevraagd hoe je aan dat afgebroken haar komt? Het zou kunnen komen doordat je je haar borstelt terwijl het nat is. Doe dit niet meer. Je haar is op zijn zwakst als het nat is. Gebruik als je haar nog nat is liever je vingers om de grootste klitten er uit te halen.


4. Je gebruikt een föhn om je haar te drogen. Gebruik liever geen föhn. Door de hitte droogt je haar uit. Je kunt je haar wassen voor je gaat slapen en het in een vlecht doen. Op die manier hou je je haar gezond en ziet het er de volgende dag ook nog eens leuk uit. Kun je toch echt niet zonder je haardroger? Zet hem dan op de laagste temperatuur en gebruik haarproducten die je haar beschermen tegen hitte - bijvoorbeeld van het merk Aussie.


5. Je gebruikt geen cremespoeling. Crèmespoeling zorgt ervoor dat je haar gehydrateerd wordt. De makkelijkste manier om snel glanzende lokken te krijgen is door een crèmespoeling te gebruiken.


6. Je vergeet je hoofdhuid te verzorgen. Een gezonde hoofdhuid is de basis voor gezond haar. Masseer je hoofdhuid tijdens het wassen.


7. Je wrijft je haar droog met een handdoek.Je haar wordt er niet beter op door het met een handdoek droog te wrijven. Wrijven met een handdoek is iets te aggressief voor je haar. Gebruik liever een katoenen doek, en wrijf zo min mogelijk.

8. Je slaapt met je haar vast. Slapen met een staart of knot in is niet goed voor je haar. Door het draaien in je slaap kunnen haartjes afbreken op het punt waar je elastiek zit. Vind je het niet fijn om met los haar te slapen? Maak dan een vlecht in je haar.


9. Je verft je haar te vaak. Verven is absoluut niet goed voor de conditie van je haar. Als je je haar toch verft en het is tijd om het opnieuw te verven, verf dan alleen de uitgroei.



10. Je draagt continu hetzelfde kapsel. Als je altijd exact hetzelfde kapsel draagt krijgt je haar op sommige plekken drukpunten. De oplossing kan simpel zijn: verander je scheiding zo nu en dan van de ene, naar de andere kant.

Beeld: Weheartit
Bron"

Wisten jullie dit allemaal al?
Liefs, Kim

Bron

3 opmerkingen:

  1. Handige tips

    Alleen het:
    Je moet om de twee á drie maanden een bezoek brengen aan de kapper. Wanneer je dode puntjes er af geknipt worden zal je haar sneller gaan groeien.
    Klopt niet want je haar groeit vanuit de wortels en niet vanuit de punten. Het is wel zo dat het mooier uitziet omdat je geen dode punten hebt :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wat een superhandige tips! Thank you :) Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik doe echt heel veel fout. Oeps haha

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! Ik neem gauw een kijkje op jou blog.