donderdag 4 juli 2013

Praag: de foto's #2



Vorige week hebben jullie al deel één van mijn fotoverslag van mijn reisje naar Praag kunnen zien, vandaag is het tijd voor deel twee, dag twee. 


We zaten deze ochtend al om negen uur aan het ontbijt. Op de planning: naar de burcht/het kasteel. Na het ontbijt hebben we ons nog even snel opgefrist, het was nu al warm. De weg naar de burcht toe was stijl omhoog, maar met zo'n mooi uitzicht! 




We hebben tickets gekocht voor de lange route. Eerst bezochten we de kathedraal. Een grote kathedraal met veel versieringen. Vooral de glas in lood ramen waren erg mooi. 












































Na deze indrukwekkende kathedraal bezocht we dit mooie gebouw. Het bleef helaas bij een mooie buitenkant.  Het volgende punt was de Golden Lane, het Gouden Straatje. 










































Hier staan kleine huisjes, die nu veranderd zijn in kleine winkels/museums. Heel mooi om te zien. Aan het eind van dit straatje was een prachtig uitzicht. 




Het mooie aan dit uitzicht vind ik dat je geen grijze, grauwe hoge flatgebouwen ziet. Je hebt echt een móói uitzicht! Langzaamaan liepen we de berg weer af naar beneden, het begon inmiddels erg warm te worden. We hebben even lekker in een parkje gezeten en zijn toen verder gelopen naar een restaurantje voor onze lunch: koude cola met apfelstrudel. 









































Dit restaurantje bleek ook nog naast de metro te zitten. Super handig voor onze volgende bestemming: overdekt winkelcentrum Palladium. Het zou deze middag erg warm worden, dus dit leek ons een goede manier om de warmte te ontlopen. 









































Wat een gaaf winkelcentrum! Het was groot, mooi en er waren leuke winkels. Veel bekende winkels, die in Nederland ook in de grotere steden te vinden zijn maar ook wat (voor mij) onbekende maar wel hele leuke winkels. Desondanks heb ik niet veel gekocht. Een short (hierover komt zondag een post online) en een heerlijke body butter van de Body Shop waarover je hier al hebt kunnen lezen. We hebben zo weinig gekocht omdat de middag echt met ups en downs ging. Dat warme weer doet wat met je! Zo gauw m'n concentratie even weg was, voelde ik duizelingen opkomen. 




Tussendoor hebben we daarom genoten van een heerlijke massagestoel en een kopje thee. Lekker! Na deze shopsessie zetten we onze tocht voort naar de 'boulevard' zoals wij het hebben genoemd. Een straat met winkels, restaurantjes, cafeetjes en aan het eind het Museum. 









































Hier hebben we een terrasje gepakt en gegeten. We gingen voor een Italiaans restaurant en aten daar lasagne onder het genot van een wijntje. 





Na het eten zijn we terug gelopen (!!) naar ons hotel. We kwamen weer langs 'de klok', meerdere kerken en we liepen over de Karelsbrug. Heel mooi om de stad nu ook in het donker te zien! En wat een gezelligheid overal. 





Om elf uur 's avonds ploften we eindelijk op ons bed neer. Wat een lange, warme maar ontzettend leuke dag! 


Zo. Dat was het fotoverslag van dag twee! Volgende week is dag drie, tevens de laatste dag, aan de beurt. Helaas is op de avond van dag twee mijn camera kapot gegaan. De lens wil er niet meer in. De derde dag heb ik dus alleen foto's met mijn telefoon gemaakt, van mindere kwaliteit. Ik moet nog  even kijken hoe ik dit fotoverslag dan ga vormgeven. Maar dat komt vast goed. 


Liefs,
Kim


Bekijk ook:
Praag: de foto's #1

12 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto's. Lekker hoor, een massagestoel. En apfelstrudel :) Op je 'winkel' foto zie ik nog net de Calzedonia, dat vind ik zo'n leuke winkel. Volgens mij heb je het super gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een leuk verslagje weer, prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke foto's zeg!! En leuk dit reisverslagje :) Praag lijkt me een super mooie stad, die gaat op mijn wishlist :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wauuuw het ziet er daar echt geweldig uit! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie foto's! Het uitzicht is echt prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke foto,s, de eerste vind ik wel heel apart....
    Leuk ook om dit te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi foto's! Ik ga ooit, ooit, een keer nog naar praag, maar ik weet eigenlijk niet waar neer haha.

    Marije

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ahhh zoooo leuk om te zien! Ik wil teruuuuug!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuke foto's! Praag ziet er erg leuk uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! Ik neem gauw een kijkje op jou blog.