woensdag 26 juni 2013

Praag: de foto's #1


Goedemorgen! Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik naar Praag geweest. Tijd voor de foto's! Het was een kort reisje; we gingen maandagavond weg en kwamen dinsdag (met vier uur vertraging) om half 2 aan in Praag. We zijn met de nachttrein gegaan, puur omdat dit het goedkoopste was. Donderdagavond gingen we weer weg en we kwamen vrijdagmiddag weer thuis. Toch waren deze paar dagen lang genoeg om veel moois van de stad te zien! 


Onze hotelkamer was erg fijn; ruim, koel, een goed bed en lekker ontbijt. We zijn hier niet veel geweest. 
De eerste dag kwamen we dus om half 2 aan op het station. Hier hebben we wat gegeten (lekkere broodjes met appel erin) en zijn toen langzaam aan naar ons hotel gegaan. Hier kwamen we anderhalf uur later aan. Op de foto zie je 'onze' straat. Hier zijn we dus helemaal, met onze koffers, omhoog gelopen.
We hebben ons opgefrist en zijn toen lekker de stad ingegaan. En warm dat het was! Het was, ik denk, wel 34 graden. We zijn langs terrasjes en mooie gebouwen naar 'de brug' gelopen. De Karelsbrug (ook wel Charles Bridge of Karluv Most) is een grote, beroemde brug die over de rivier gaat. 
Ons hotel zat zelf niet midden in het centrum van Praag. Het zat (voor wie Praag kent) aan de andere kant van de rivier, vlakbij het Kasteel van Praag. Vanaf het centrum had je een mooi uitzicht op de stad en het kasteel. 
We zijn gewoon wat rond gelopen en zo kwamen we 'per ongeluk' terecht bij dé klok. Een astronomisch uurwerk. Hierbij was een groot plein, met vele gebouwen en terrasjes. Hier hebben we lekker wat gedronken. 
Op de terugweg hebben we lekker wat gegeten. Gewoon 'hollands': mixed grill met patat, mmm! En een wijntje erbij natuurlijk, om de vakantie te vieren.

De volgende keer laat ik de foto's zien van de tweede dag! 


Zijn jullie al eens in Praag geweest?

Liefs,
Kim
8 opmerkingen:

 1. Haha dat was een lekker stukje omhoog dan met die koffers :) de foto's zien er wel heel erg leuk uit. Zelf heeft Praag mij nooit echt getrokken als stad, maar de foto's zien er toch echt leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk! Ik herken natuurlijk heel erg veel :)
  Bij jullie was het overigens veel rustiger als ik kijk naar de foto's bij de klok of op de brug. Daarnaast hadden jullie ook zon..!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah leuke foto's! het ziet eruit alsof je het heel leuk hebt gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's! Ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me een heel leuk daar! Ben benieuwd naar de foto's van dag 2!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's! Mooie vlecht heb je ook :) Ikzelf ben nog nooit in Praag geweest, ben er wel benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! Ik neem gauw een kijkje op jou blog.