zondag 14 april 2013

Culi Bake met Action

Hallo meiden,

Afgelopen weekend was helemaal mijn weekend, haha. Zo kon je eerder al lezen dat ik de Caviar Nails set (ook van de Action) heb uitgeprobeerd, vandaag vertel ik jullie over het Culi Bake cupcake pakket van de Action. Laatst was ik bij de Action en daar zag ik dit pak staan. Cupcakemix, mix voor de topping, vormpjes en versiersel, alles zat erin. En dat voor maar €1,50, dat was het proberen wel waard. Ik heb voor de Vanille variant gekozen maar in dit filiaal was ook een frambozen en chocolade variant aanwezig. Afgelopen weekend ging ik aan het bakken.



































De gebruiksaanwijzing vond ik zelf een beetje raar. Ik snapte het wel, daar niet van. Maar de volgorde klopte niet helemaal; eerst staat er dat je de cupcakes moet laten afkoelen en pas daarna staat er de temperatuur en de baktijd. En daarbij vond ik de zinnen niet erg fijn lopen. Maar oké, het is de Action. Tijd om te bakken!

Zelf moet je nog toevoegen: 3 eieren, 150 gram boter en 400 gram slagroom.
Het deeg voor de cupcakes maken is zo gedaan. Het was alleen niet heel gemakkelijk te verdelen, het was een vrij stevige massa. Het komt er dan zo uit te zien.

Na 25 minuten in de oven te hebben gestaan, zien de cupcakes er zo uit. Heel raar, op de foto is het niet duidelijk te zien, maar je ziet ineens allemaal suikerstukjes zitten. Net of het deeg is ontbonden tijdens het bakken.  



 Tijd voor het maken van de topping.  Hiervoor ben je de slagroom nodig. Het klonk zo gemakkelijk, even opkloppen tot het stevig en cremig is. Nou, echt niet. Denk maar niet dat het stevig werd bij mij! Ik heb wel een half uur geklopt, van alles geprobeerd. Met een garde en met een mixer (hoge en lage stand) maar niets veranderde ook maar iets aan deze smurrie. Waar het aan lag, weet ik nog steeds niet. De hoop heb ik uiteindelijk maar opgegeven. Jammer, want het smaakte wel erg lekker. Toen heb ik, tevergeefs, nog geprobeerd om iets 'plakbaars' te maken van poedersuiker en water. Maar, de poedersuiker bleek bijna op te zijn. Ik heb dus ongeveer de helft van de cakejes kunnen versieren. 




Hierboven zie je het cakeje dat ik wel met de 'topping' heb gemaakt. Ziet er niet lekker uit..  Op de laatste foto zie je hoe het uiteindelijk allemaal geworden is. Niet helemaal wat ik verwacht had. 
Maargoed, ik heb deze cakejes natuurlijk wel geproefd. En ze waren erg lekker! Dat dan weer wel. Een redelijk harde korst, met een lekkere zachte binnenkant. Wel jammer dat het cakeje uit elkaar viel. 


Dit pakket van de Action is dus, ondanks de zeer goedkope prijs, het kopen voor mij niet waard geweest. Dan geef ik toch liever iets meer geld uit, voor een beter resultaat. 

Liefs,
Kim
 






18 opmerkingen:

  1. Cupcakes zijn zo lekker! Ik volg je btw op bloglovin'. liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ze zelf nog niet geprobeerd. Maar het ziet er wel makkelijk uit! Ik volg jou nou ook via Bloglovin'

    Liefst, Natiza

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer dat de topping niet goed lukte. Ik had in het begin ook steeds moeilijkheden met room op te kloppen. Ik had hem bijvoorbeeld stevig gekregen maar door dan nog steeds verder te mixen werd hij ineens klonterig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind ze er niet echt lekker uitzien, maar ja als ze maar lekker zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer van de topping.. Ze lijken me toch nog erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmm, jammer dat ze er op het zicht niet heel lekker uitzien. Ach ja, als de smaak maar goed is!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. jammer dat de topping niet lukte! Gelukkig smaakten ze nog wel goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb echt 1,5 jaar in de action gewerkt en ben er zovaak langs gelopen nooit gekocht alleen maar was altijd wel benieuwd wat mensen ervan vonden. Nu weet ik zeker dat het, het kopen niet waard is ondanks de lage prijs! Haha! Ik ga je blog volgen! X

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jammer dat het tegenvalt! Op zich vind ik dat de Action veel leuke goedkope hebbedingetjes heeft, alleen de producten waar je echt kwaliteit van wilt zien vallen vaak tegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jammer dat t niet het gewenste resultaat is..
    Check mijn nieuwste blogpost...X

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jammer dat ze niet zo'n goede kwaliteit waren! Ik moet zeggen, je hebt de foto's wel goed gemaakt..het ziet er allemaal namelijk superlekker uit! x

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jammer dat de cupcakes je verwachtingen niet hebben ingelost.
    Leuke recepten vind je op http://www.cupcakerecepten.nl/ :-) (tip)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jum! Ik heb zelf de chocolade variant gebakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben zot van die kit van action bij mij lukken ze altijd heel erg goed hoor en mijn deeg ziet er helemaal anders uit mss omdat je geen elektrische mixer had gebruikt? En de topping lukt ook erg goed maar room moet minstens 48 uur fris staan voor je er een stevige massa van kan maken en met elektrische mixer gaat het veel sneller:-) ik doe er zelf ook altijd nog extra vanille bij smaken ze echt verser

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Marie 1 mei 20131 mei 2013 om 13:52

    Ik heb deze cup cakes ook gemaakt, ze waren geweldig gelukt.
    Ook mijn topping zag er geweldig uit.
    Ik heb geen verse slagroom gebruikt maar slagroom UHT Gesteriliseerd (houdbaar)2 kleine pakjes van 200 ml merk Milbona te koop bij Lidl
    wel even goed kloppen met de mixer.
    Helaas geen foto!
    Probeer maar, veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik denk dat het een en ander fout is gegaan. Deze cupcakemixen zijn super!! Ik had zelf de Paasversie en superlekker, goed gerezen. De prijs is oke en ruim voldoende beslag en topping zit erbij (kun je van Sprookjesboom niet zeggen). Je beslag is denk ik te kort gemixt en je slagroom niet koud genoeg, alles moet koud zijn en gelijk met de mixer kloppen alles elektrisch. Ook altijd een bakblik met muffinvorm gebruiken, dan krijgen ze altijd de juiste vorm

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! Ik neem gauw een kijkje op jou blog.